П’ятниця, 29 Березня, 2024

1000 гривень кожній дитині: у Кривому Розі виплатять одноразову соціальну допомогу багатодітним родинам

У Кривому Розі на сьогодні мешкає 4 тисячі багатодітних родин. В них виховується 16 тисяч дітей. Цього року кожна дитина з багатодітної родини віком до 18-ти років та та, що навчається у виші та профтехучилищі отримає від міста одноразову соціальну допомогу з міського бюджету, пише kryvyi-rih-yes.com.ua.

Рішення про виплату одноразової допомоги дітям з багатодітних родин було прийняте на останній сесії міськради. Така допомога в місті практикується вперше. Таким чином будуть підтримані багатодітні родини.

Як зазначають у департаменті соціальної політики, сума, яку планують виплатити як соціальну допомогу, становить 1000 гривень.

Варто зазначити, що цю соціальну допомогу отримають також внутрішньо переміщені особи, які мають криворізьку реєстрацію та мешкають у нашому місті.

Для того, аби отримати соціальну допомогу, батькам дітей з багатодітних родин необхідно звернутися до комітету у справах сім’ї та молоді у районі за місцем реєстрації. В пакет необхідних документів входить паспорт, або свідоцтво про народження та написана заява.

Отримати кошти можна впродовж року, а саме до 1 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що з 3 лютого у Кривому Розі розпочали прийом документів на часткову компенсації на оплату житлово-комунальних послуг. Її розмір становить 500 гривень. Отримати її зможуть окремі категорії населення, включаючи пенсіонерів, багатодітні та малозабезпечені родини, працівників комунальних та держустанов, бійців АТО, тощо.

.,.,.,.