Четвер, 28 Березня, 2024

Якою буде соціальна підтримка від міста бійцям АТО та їхніх сімей наступного року

Нещодавно на сесії у Міськраді депутатами було ухвалено бюджет міста на майбутній рік. Його точно можна назвати соціально-орієнтованим бюджетом 2022-го року. На соціальне забезпечення криворіжцям передбачено у бюджеті 494 мільйони гривень. Збережено абсолютно кожну пільгу та міську допомогу. Також міська влада не забула про допомогу для військовослужбовців, які обороняють цілісність нашої країни на сході, а також про допомогу і їхнім сім’ям. Більше на сайті kryvyi-rih-yes.com.ua.

Що передбачено бюджетом на наступний рік

У бюджеті Кривого Рогу наступного року закладено 50-т мільйонів гривень. Ці гроші будуть спрямовані на допомогу та підтримку учасників операцій АТО/ООС та їхнім родинам, а також рідним воїнам, які загинули, зникли безвісти на сході України або потрапили в полон.

Спрямованість бюджету на майбутній рік – це опіка та турбота про криворіжців. Соціальну міську допомогу отримує практично кожен четвертий житель міста, а це понад сто сорок тисяч криворіжців. Соціальна спрямованість бюджету передбачає більш ніж п’ятдесят різних видів допомоги, компенсації та пільг. У 2022-му році всі програми-допомоги сім’ям воїнів АТО, які діяли в Кривому Розі, діятимуть і в майбутньому. Кожен проект збережений та передбачений бюджетом. Окрім матеріальної допомоги воїнам передбачено надання землі, що належить їм згідно із Законом. Допомога буде надана в оплаті комуналки, лікуванні, також буде приділено увагу і дітям бійців.

Як буде допомога для військовослужбовців та їхніх сімей

Наступного року військовослужбовці, учасники операцій АТО/ООС від міста отримають:

  • 5000 гривень – це буде одноразова матеріальна допомога;
  • 3000 гривень – отримуватимуть щомісяця бійці АТО/ООС, у тому числі й служили в Афганістані з інвалідністю І групи;
  • 200 гривень – отримуватимуть щомісяця бійці АТО/ООС, у тому числі й служили в Афганістані з інвалідністю ІІ–ІІІ групи;
  • 5 мільйонів гривень буде виділено на лікування та оздоровлення військовослужбовців;
  • у середньому 500 гривень на оплату комуналки отримають сім’ї бійців, які померли, зникли безвісти чи перебувають у полоні;
  • суму прожиткового мінімуму отримуватимуть щомісяця діти та дружини загиблих воїнів.

Програму для дітей, які мають статус “Дитину, яка постраждала внаслідок військових дій”, наступного року буде продовжено, і практично 350-т маленьких криворіжців отримають по 5000 тисяч гривень.

Сім’ям бійців можна буде відвідувати міські виставки, театри, музеї та ін. абсолютно безкоштовно. Діти чиї батьки загинули під час операції АТО/ОСС, потрапили в полон або зникли безвісти у криворізьких садках та школах будуть харчуватися безкоштовно. Також вони можуть безкоштовно відпочивати у таборах у літній період та безкоштовно навчатися у школах мистецтв, музшколах та худшколах.

Незважаючи на складну економічну ситуацію, що склалася як і в країні так і в усьому світі через поширення пандемій ковіду, міська влада не забуває про мешканців свого міста та реалізує соціальні програми.

.,.,.,.